Sit jou hart op papier 2017-12-01T11:34:10+00:00

Gehoorsaam

Ek was so hartseer toe ek lees dat julle pragtige tydskrif nie meer gaan verskyn nie, en opgewonde om te sien julle het ’n e-tydskrif geword. Ek wil graag vir julle ’n pluimpie gee vir jul pragtige e-tydskrif. Ek het nog net ’n paar artikels hiervan gelees maar dis pragtig en so geesvervuld. Dankie dat julle gehoorsaam is aan die Gees en dit aan elke vrou daar buite beskikbaar stel. Tog vreemd hoe die Here mens sommer so agter jou lessenaar kan kom aanraak, wysheid gee en met nuwe moed vervul, ek dank Hom, en vir julle as bruikbare kanaal. Doen so voort!

Elmarie Beukman, Britz

Lambertsbaai tot Nineve

Ons weet die Heer het vir ons ’n paadjie uitgelê. Elkeen apart. Om te weet waarheen, kan ons net by Hom hoor, en daarom is ’n persoonlike verhouding nodig. God hoor my, maar ek moet Hom ook kan hoor.

Jona het God duidelik gehoor, maar hy was onwillig. Hy wou die gemaklike weg volg… volgens sý behoeftes. So kan ek ook wees: om eerder in my gemaksone te bly of te gaan waarheen my kinders verkies, in plaas van om God se rigtingwyser te volg. Hierdie eie-ek pad kan een van stampe en stote word. Een van struikelblokke, wat verhinder kon gewees het.

Miskien vra my geliefdes, nes die bemanning in Jona se tyd, “Wat moet ons (met jou) maak dat die see weer rondom ons kan kalm word?” (Jona 1:11). Daarvoor is selfondersoek nodig, wat ons dikwels onwillig is om te doen. Ons sal ook eerder na mense toe hardloop vir antwoorde, eerder as na God toe. Of, ek sal onverstoord soos Jona in die onderruim van die skip gaan lê en slaap, met die hoop dat my probleem self sal verdwyn.

God wil egter hê dat ons die lewe in oorvloed moet geniet. “U liefde vloei soos ’n rivier oor ons hele lewe. U gee vir ons meer as wat ons nodig het. U is baie goed vir ons.” (Psalm 36:9). En as ons gelukkig is spoeg die ‘monster’-vis ons na net drie dae uit as ’n wedergeborene. Dan word my denke vernuwe (Romeine 12:2) sodat ek Sy Koninkrykspad vir my kan eien.

Dis op hierdie punt wat ek nie meer luister na my wêreldse vriende en doen wat hulle begeerte vir my is nie. Nou is my pad saam met God; my hand in Syne. My oë vasgenael op Hom. En my oor op Sy hart, sodat ek op die ritme kan dans.

Carina Smit
Oudtshoorn

Sy aangesig

Sosiale media maak deesdae baie gebruik van gesiggies – daai geletjies met ’n glimlag, knipoog of traan. Jare gelede het ek as jong arbeidsterapeut by ’n kursus geleer dat dit goed is as ’n mamma haar baba op haar skoot vashou en so met hom of haar gesels en kommunikeer. Die natuurlike afstand tussen die gesigte van die ma en baba is die perfekte afstand waarin die baba se ogies kan fokus. Die mamma se gesig word die jong kindjie se eerste bron van stimulasie. Deur haar gesigsuitdrukkings dop te hou, leer hy die verskillende emosies en nuanses van menslike kommunikasie ken.

Die Bybel verwys op verskillende plekke na die ‘aangesig van God’. God het bedoel dat mense se eerste linie van konneksie of kommunikasie die gesig moet wees. Want ’n gesig is die middelpunt van jou hele menswees. Laat ons dus nie soos Adam en Eva in sonde en skaamheid ons gesigte en gestaltes wegdraai van mense of van die Een wat ons siele en totale menswees liefhet nie. Laat ons opkyk en ons oë en gelaat na Hom toe wend.

Hanlie Smith, Stellenbosch

Tyd
Dis tyd…
So het God besluit.
Dit was die perfekte dag
Hy het al die mag.
Daar was so baie mense.
Ons het almal tog wense.
Ons het ons harte oopgemaak
Dit is ’n grote saak.
Ons het gekniel voor Hom.
En ons almal was stom.
Jy kon liefde om jou voel
Dit was alles met ’n doel.
God het na ons geluister
Die wind het dit gefluister.
Daar was vrede in die lug.
Dit was ’n aangesig.
Ons het gesing en Hom geloof!
Niks kon ons stemme uitdoof.
Ons het hande gevat.
Vir God se nuwe pad.
Ek besef ons is klein.
Ons het almal ons pyn.
Maar loop net ’n pad.
Want God is aan ons kant.
Petro Crous, Henneman
Hartslied
Ek wil myself vir U bring
En U hemelse hartlied sing,
’n Hartlied van liefde vir my
Soos bloed wat vloei uit U sy.
Sing deur my U mooiste melodie.
– Niks uit my eie nie –
Ek bring U alles wat ek het,
Komponeer U Koninkryksduet.
Dat ander U hart kan hoor bons
Vol eindelose liefde en genade vir ons.
Heel gebrokenheid en stukkend-seer.
Vergeef ons sonde nog ’n keer.
Ek lê myself neer as stofpad-palm.
Laat U hartslied wêreldwyd weergalm!
Ester, Brisbane, Australië

Wys jou hart

Ek het onlangs my vriendin gaan help om haar huis te tooi vir ’n fotograaf en verkoopsagent. Ons moes tydens die fotonemery buite gaan wag en met die rondsit, sien ek dié hartjie-klippie tussen die ander klein gemaalde klippies. Dit het my laat dink hoe die lewe ons soms so maal dat ons voel ons is net stukkies gruis, maar die hartjie-klippie het my laat besef – dit is dalk wat soms nodig is om by jou hart te kan uitkom.

Magda Lambrechts, Strand.

’n Nuwe begin

In 2015 het ek na Nieu Zeeland geïmmigreer en was my hart swaar oor wat ek alles in Suid Afrika moes agterlaat: my hondjie en katte wat ’n nuwe tuiste by my suster moes kry, my boeke en erfgoed, en ook my stapeltjie Lééf-tydskrifte. In Nieu Zeeland aangekom het ek dadelik digitaal op Lééf ingeteken. Toe ek in Desember 2016 verneem dat ek vir die laaste keer my Lééf sou lees, was my hart seer. Seer vir die nuwe pad wat julle moes stap, seer oor jul uitstekende tydskrif nie meer op die rakke sou wees om mense moed en hoop in te praat nie. In my soeke na antwoorde vind ek toe uit dat Lééf aanlyn bly voortbestaan! Christine, dankie vir wat jy en jou span gedoen het al die jare en steeds doen. Dit is om ’n lig wees in ’n donker wêreld. Soveel keer na ek ’n artikel uit julle tydskrif gelees het, het ek met ander oë na my lewe en ander mense begin kyk, die kreukels uit my lewe gestryk en ’n beter pad begin stap. Jul bereik iets wat min mense kan: jul vernuwe die gedagtes, en dit het impak! Baie sterkte met julle nuwe reis en wéét dat daar mense is wat agter julle staan en julle aanmoedig… hou aan om na Sy stem te luister en ’n luidspreker te wees vir die van ons wie nie so maklik hoor nie. Maar tienduisend dankies vir die aanlyn weergawe… as een deur toemaak, maak Hy vir ons ’n ander een oop. Ek bid vir julle.

Juan Odendaal, Nieu Zeeland.