Hartskos

Nou gaan ons braai!

Hartskos Nou gaan ons braai! Deur Christine Ferreira | Foto’s Matthys van Lill In sy jongste boek Vuurwerke deel Jan Braai resepte, tegniek en raad vir die perfekte braai. “Hierdie boek word opgedra aan die miljoene Suid-Afrikaners wat elke jaar Nasionale Braaidag op die 24e September vier. Met Nasionale Braaidag het ons as Suid-Afrikaners ’n realistiese kans om nog in hierdie leeftyd ’n nasionale feesdag vir ons land vas te lê en in te burger. Ek glo dat so ’n [...]

Vir die liefde van reis & kook

Hartskos Vir die liefde van reis & kook Deur Christine Ferreira | Foto’s Myburgh du Plessis In haar kookboek A Bite of Latin America A Culinary Diary deel Suzie-Chatz Anderson haar liefde (en gunstelinge-resepte) vir Latyns-Amerikaanse kookkuns. Die oorsprong van hierdie kookboek lê in Suzie se liefde vir goeie kos én ’n besluit deur haar en haar man, Mike, om na baie jare van ’n ‘gewone lewe’ hul kantoorwerk te bedank en twee vliegkaartjies na Mexiko te koop. Hierdie sou [...]

Heerlike hoender!

Hartskos Heerlike hoender! Deur Christine Ferreira Foto’s Henk Hattingh In haar eerste kookboek, Toor met hoender, laat Karen Hart, die kollig op die nederige hoender val met nie minder nie as 114 heerlike hoenderresepte, van hoender vir elke dag tot uithaal en wys-geregte! “Jare gelede het ek, jonk en ongetroud, ’n woonstel gedeel met ’n vriendin wat ewe lief was vir kook en soos ek geglo het aan die genesende krag van kos. My hoender met rysgereg was altyd net [...]

Vir familie en vriende

Hartskos Vir familie & vriende Deur Christine Ferreira | Foto's Myburgh du Plessis Nicky Stubbs vier die samesyn van geliefdes om ’n tafel in haar pragtige kookboek, For Friends & Family. Om vir familie en vriende te kook, bly van die grootste lekkertes vir dié kranige kok. “Familie, vriende, kos en boeke is die passies van my lewe” sê Nicky, wie se lang en interessante loopbaan onder meer ’n Cordon Blue-kookkursus, die bestuur van verskeie restaurante, kook in London en [...]