Boekgesprek

Lééf gesels met Milanie Vosloo oor  haar jongste boek, Simfonie van seën Ontdek God se goedheid op ‘n jaar lange reis van genade.

God wil vir elke mens ’n lewe van oorvloed gee; ’n lewe waarin ons elke dag diep bewus word van sy genade en seën wat oor ons skyn. ’n Simfonie van seën is ’n viering van hierdie geskenk. Vroue kan ’n jaar lank saam met Milanie Vosloo stap en God se goedheid en seën elke dag in hulle lewe ervaar. Moed en krag in die-lewe-is-oorweldigend-tye, vertroosting in seerkry-tye, vreugde en blydskap in die-lewe-is-ʼn-lied-tye. Want God se wens vir elke vrou is dat sy gelukkig en vervuld sal wees.

Milanie Vosloo is ’n topverkoper-outeur wat deur haar boeke al duisende vroue se lewens verander het. Met haar eerlike manier kry sy dit reg om die hart en siel van haar lesers te raak … hulle te inspireer en aan hulle hoop te bring. Jy sal vind dat Milanie se woorde jou hart raak omdat sy met opregtheid en wys­heid haar lewensondervinding as suksesvolle sakevrou, skrywer, ma en vriendin met jou deel.

Vraag: Voor ons oor jou nuwe boek gesels – jy het al baie boeke geskryf? Hoeveelste boek is hierdie en waar het jou liefde vir skryf begin?

Simfonie van Seën is die 21ste boek en soos elkeen van die voriges, is ek ongelooflik dankbaar vir so baie dinge: vir die gawe van die Gees, die mense wat my tydens die skryf van die boek ondersteun, my wonderlike uitgewer, CUM en vir elke lesers wat iets van God se stem daardeur hoor.

Vraag: Jy sê met hierdie boek dat God vir elkeen van ons ’n lewe van oorvloed wil gee? Wat is hierdie geskenk wat God vir ons gee? 

God se wil vir ons is dat ons sy seën in ons lewens sal ervaar: in die groot dinge, maar ook in die alledaagse en gewone sleurgang van die lewe. Wanneer ons met die bewustheid leef dat God die goeie vir my wil gee – ongeag my omstandighede – ervaar ons op ’n dieper vlak ’n stuk vrede en vervulling in sy oorvloed-genade. God se oorvloed is ’n lewe saam met Hom op alle paaie van ons lewens: op die bergtoppe van geluk maar ook in die valleie van swaarkry en pyn.

Vraag: Wat dink jy beteken dit om gelukkig en vervuld te wees?

Geluk en vervulling is twee pasmaats wat ons kan aanleer. Dis ’n diep gevoel van tevredenheid en dankbaarheid wat ons ons elke dag doelbewus moet probeer omhels: ongeag ons omstandighede. En dis allermins maklik! Ons leef immers in ’n gebroke wêreld wat elke dag harde eise aan ons stel en waar daar dinge gebeur wat ons geluk kan steel en ons lewens onderstebo kan stamp. Wanneer ons egter elke dag probéér om met dankbaarheid te kyk na die dinge wat ons (steeds) het en bid dat die Gees ons sal bly vul met sy lig, dan kom bly geluk en ’n diep gevoel van vervulling makliker in ons harte.

Vraag: Hierdie nuwe dagboek van jou is pragtig uitgelê. Daar is temas vir elke week van die jaar.  Hoe het jy op hierdie temas besluit?

My boeke word geskryf vanuit my eie brose menswees, my stoei met die lewe, ondervindings en my verhouding met mense en my Vader. Wanneer ek egter met mense gesels, besef ek maar net keer op keer hoe universeel ons menslike ervarings, drome, verwagtinge en emosies is. Ek probeer ook “hoor” waarmee ander stoei en uiteindelik verpak ek dit in temas wat ek glo lesers aanklank by sal vind.

Vraag: Meer oor die uitleg.  Dag 1 tot 5 van die week is ’n dagstukkie, dan is daar met dag 6 ’n gebed en dag 7 het spasie waar jy oor die week wat verby is kan dink en gedagtes neer pen vir die week wat voorlê.  Hoekom dink jy is dit belangrik dat vroue wat die boek deurwerk juis elke week daai spesiale dag moet hê om hul eie gedagtes neer te skryf?

Elkeen van ons is uniek en beleef elke dag en week unieke uitdagings, vreugdes en vrae wat ons met ons Vader oor kan gesels. In hierdie boek wil ek graag die ruimte skep om, as lesers daarna voel, hulle ook hul gedagtes en die dinge waaroor hulle bid, op papier kan aanteken. Dit skep as’t ware ruimte om jou eie reis neer te pen sodat jy ook, wanneer jy daarop terugkyk, kan beleef hoe die Vader jou deur alles gedra het.

Vraag: Jy noem in die boek dat skrywers se woorde dikwels ’n kombinasie van hul eie ondervinding en gedagtes is en die inspirasie wat hulle van mense om hulle ontvang?  Wie is die mense wat jou veral inspireer?

My dierbare en wyse man, my kinders en kleinkinders, vriendinne, ander begaafde skrywers en predikers en veral ook my kollegas by my besigheid, Uppe Marketing. Dan natuurlik ook my geliefde skrywers soos Richard Rohr, Henry Nouwen, Brian McLaren, Thomas Moore en John Pritchard. 

Vraag: Vir wie is hierdie boek bedoel?

Vir elke gelowige wat God nader wil leer ken en sommer net (opnuut) beleef hoe Hy hulle vashou, lief het en dra.

Vraag: Een van die dagstukkies wat ons aandag getrek het is waar jy skryf oor hoe elkeen van ons soms “weggeraak” voel. Hoe mens soms verlore voel. Maar dan skryf jy dat hierdie gevoel van “wegwees” ook ’n plek is waar ons dieper kan wees.  Wat bedoel jy met dit?

Ongeag wie en wat ons is, elkeen van ons voel in ’n mindere of meerdere mate tog soms eenkant, verlore of eensaam. Ja, ons beleef tye wat ons wonder of ons nog enigsins ’n verskil aan hierdie wêreld en sy mens maak en wonder of ons dalk “onsigbaar” is/geword het.

Dit gebeur veral wanneer ons na ander suksesvolle mense kyk wat lyk asof hulle deur die hele wêreld raakgesien en bewonder word terwyl ons maar net gewone mense is.

Ek het beleef dat wanneer ek so voel (of enige ander seerkry- of donker emosies ervaar), ek stille rus by die Vader kry in die wete dat dit eintlik net saak maak of en hoe Hý my sien. En Hy sien elkeen van ons mos as sy kosbaarste oogappels.

Vraag: Dit is heeltemal normaal vir ons om soms mismoedig te voel? Hoe kry mens weer hoop as dit vir jou voel asof jou vlammetjie heeltemal uitgedof is?

Moedeloos, af-voel en selfs depressie kom maak maar by ons almal gereeld ’n draai. Dis die donker tye wat ons maar net by ons Here moet blý sit … al voel dit of die donker nie wil weggaan nie. Want om met Hom te praat, na sy stem te luister of soms sommer net by Hom te wéés, verander nie noodwendig ons omstandighede nie … maar dit verander iets in óns: iewers by die wees-by-Hom kom daar tog ’n stukkie lig en dalk ander perspektief deur omdat ons ervaar dat Hý getrou is aan ons, oneindig lief vir ons is.

Vraag: As jy vir elke vrou wil vertel hoekom hulle hierdie boek moet lees, wat sal jy vir hulle sê?

Nie een van ons kan heeltemal alleen deur die lewe gaan nie. Ons het ons Vader, mekaar en inspirasie nodig om aan die lig te bly vashou. Ek glo dat hierdie boek lesers sal help om – ongeag die reis waarop hulle is – iets van sy seën in hul lewens sal ervaar.

Vraag: Die boek het ’n baie interessante titel – Simfonie van seën.  Hoekom juis die verwysing na ’n simfonie?

Ons lewens bestaan uit verskillende lae en hoë note wat van ons unieke ménse maak. ’n Simfonie as’t ware is ’n musikale samestelling van verskillende note op verskillende maniere wat saam ’n pragtige harmonieuse eenheid tot gevolg het. Wanneer die grootste Komponis van alle tye ons lewenslied skryf, beteken dit seën: Seën in goeie tye wanneer ons wil uitjubel van dankbaarheid en vreugde maar ook die diep besef van Hy-seën-my-nou-ook wanneer ek laag lê. En dis juis die kombinasie van al hierdie dinge wat uiteindelik van elkeen van ons ’n simfonie van seën – ook vir ander – kan maak.

Vraag: Elkeen van jou boeke is besonder op sy eie manier en jy het seker nog baie wat gaan volg?  Wat kan ons volgende van Milanie Vosloo verwag?

Dalk … ’n gebedeboek of nog ’n dagboek …

Simfonie van seënword deur CUM Christelike Uitgewersmaatskappy uitgegee. Bestel jou kopie by https://www.cumbooks.co.za/simfonie-van-seen-sagteband

2019-09-30T18:27:29+00:00