“Hy beskut jou onder sy vleuels en is vir jou ’n veilige skuilplek. Sy trou beskerm jou aan alle kante.” Psalm 91:4

Vanoggend voel ek moedeloos. Ietwat uitgerafel aan die binnekant. Alles probleme van voorspoed, soos ons vriendin Emma altyd sê. Vir die soveelste keer die afgelope weke moes ons werksmense laat kom om iets wat wéér gebreek het in en om die huis te laat regmaak. Te midde van ’n stormbui raak ek ’n paar weke gelede gestrand voor die hek van ons huis. Die hek se “wiele het as’t ware afgekom” soos mense graag grappenderwys verwys na ’n situasie wat buite beheer geraak het. Die maatskappy wat ek vanuit die motor bel, reageer flink en is ek binne ’n uur of wat terug in die erf. Die goeie diens het weliswaar teen ’n prys gekom, maar hoe gemaak as die hek stukkend is en jy net mooi niks daaraan kan doen nie!

Gister moes die loodgieter kom help. Die lys van takies in en om die huis wat verrig moet word, voel soms eindeloos. In Spreuke 21:20 lees ek vanoggend dié woorde: “In die woning van ’n wyse mens is daar altyd kosbare besittings en olie; ’n dwase mens bring sy goed deur.” Selfs die Woord maan ons om na ons besittings om te sien.

Maar as ek vanoggend deur die venster kyk en die son in heldergeel patrone deur die groot boom by die voorhek se blare sien skyn, die ligpienk roos wat ongesiens weer begin blom het raaksien en ek ons baba-hond met haar dik bruin pelsie by my voete voel opkrul, voel ek skaam oor my onvergenoegdheid. Ek is geseënd!

“Mag ons leer om dankbaar te wees vir wat ons het, voordat die tyd ons dwing om dankie te sê vir wat ons gehad het” het William Law reeds in die 1700’s gesê. Dié woorde tref my diep.

In my gedagtes trek ek ’n dankie-sê lysie op vir die goeie en die mooi in my lewe. Die lys is lank, wyd en breed. Maar dis die wete dat God ons skuilplek is, dat daar ’n volmaakte hemelse woning op ons wag, wat my hart vanoggend weer opnuut laat sing.

Groete totdat die volgende aanlynuitgawe van Lééf met hart & siel op 1 Junie 2019 hier by www.leef.co.za verskyn.

  • Moenie vergeet dat die Herfs 2019 gedrukte uitgawe van Lééf met hart & siel nou op die rak is nie. Kry jou kopie sommer vandag in die hande!

Christine Ferreira

Redakteur

2019-04-30T20:23:07+00:00