Kuns van Lééf

Handgemaak uit die hart

Deur Christine Ferreira | Foto’s Ivan Naudé

Carla Visser is nie net ’n kunstige handwerkliefhebber nie, maar ook skrywer van die boek Gee Handgemaakte geskenke uit die hart.

“As God jou met kreatiwiteit geseën het, sal jou hande jeuk om iets te skep en jy is dit aan die wêreld verskuldig om jou gawe te deel. En moet nooit die helende uitwerking van kreatiwiteit onderskat nie.” sê Carla Smit (36), ma van ’n kleuter en gesoute kunsvlyter van Kaapstad vir wie die maak van mooigoed nie net ’n passie is nie, maar ook die gee daarvan. En om dié rede is die toedraai van die handgemaakte geskenk op ’n besonderse manier ook van groot belang. “Dit maak my gelukkig en opgewonde om te sien hoe mense se gesigte verhelder terwyl hulle ’n geskenk oopmaak. ’n Handgemaakte geskenk wys vir die ontvangers dat jy aan hulle en waarvoor hulle lief is en wat hulle gelukkig maak, gedink het. Dit maak nie saak of dit hulle gunstelingstokperdjie, -foto of net hul gunstelingkleur is nie. Al jou tyd, liefde en moeite om ’n unieke en persoonlike geskenk vir hulle te skep, wys vir hulle hoe kosbaar hulle vir jou is.”

‘Dis wanneer ons gee dat ons ontvang’ St. Francis van Asissi

Carla gee die volgende wenke:

  • Bestee minder, maar gee meer.
  • As jy kreatief en slim te werk gaan, kan jy alledaagse items tot geskenke vernuwe en terselfdertyd geld spaar.
  • Versier ’n glasfles uit die spens en skep ’n pragtige lekkergoedhouer.
  • Bedek ’n ou skilderdoek met ’n kunswerk of foto.
  • Maak self juweliersware in die ontvanger se gunstelingkleure.

Carla glo dat handgemaakte geskenke ideaal is vir vriende en familie vir wie dit moeilik is om geskenke te koop of wat iets van alles het. “Handgemaakte geskenke sal na alle waarskynlikheid groot byval vind by hierdie individue omdat hulle nie reeds iets kan hê wat jy spesifiek vir hulle gemaak het nie. “My geliefde skoonpa is ’n baie aardse mens, maar tog is dit vir my moeilik om vir hom ’n geskenk te koop. Hy sê altyd: “Gee my net liefde”, wanneer ons hom vra wat hy wil hê. Omdat hy reeds baie daarvan kry, gee ons nou vir hom handgemaakte geskenke.”

‘Dit gaan nie oor hoeveel ons gee nie, maar met hoeveel liefde ons gee’ Moeder Teresa

“Om te sê dat ek lief is om geskenke toe te draai, is om dit sag te stel. My dierbare man, Derick, sê dikwels dat die manier waarop ek geskenke toedraai, baie duurder is as die geskenk self. Vir my is dit ’n reuse-kompliment, want dit beteken dat hoe ek dit ook al toedraai, vir hom so mooi is dat hy dink dat dit baie duur moet wees. Eintlik bestaan dit meestal uit items wat ek in my handwerkkamer vind of wat iewers in die tuin rondlê! Dit gaan daaroor om kreatief te wees met wat jy reeds het.”

In haar boek Gee Handgemaakte geskenke uit die hart, wys Carla presies hóé talentvol en kreatief sy is. En ook hoe maklik dit is om pragtige geskenke self te maak en mooi toe te draai. Die boek behandel nie net die basiese aspekte van mooi toedraai nie, maar wy ook ’n hoofstuk aan elk van dié persone in jou lewe aan wie jy moontlik ’n geskenk wil gee. Daar is ’n afdeling met handgemaakte geskenke vir babas, kinders, tieners, vrouens, mans en selfs troeteldiere en dink Carla selfs aan dié keer wanneer jy geskenke by die werk moet uitdeel of ’n mooi geskenkie vir familie of vir iemand se huis moet gee. Daar is natuurlik ’n spesiale hoofstuk wat op liefdesgeskenke fokus.

“Moeder Teresa het gesê: ‘Dit gaan nie oor hoeveel oor hoeveel ons gee nie, maar met hoeveel liefde ons gee’. Vir my is die uitruil van handgemaakte geskenke ’n uitdrukking van liefde. Die sentimentele waarde van ’n handgemaakte geskenke beteken dikwels meer as wat die geskenk werd is.”

Foto’s en uittreksels uit die boek Gee handgemaakte geskenke uit die hart deur Carla Visser met toestemming van Metz Press gepubliseer.

2018-02-28T21:51:38+00:00