Sit jou hart op papier 2018-06-02T09:59:06+00:00

Sit-sit so

Ek kan nie meer die op-my-knieë-bid-ding doen nie. Dis ’n wonderwerk in die kleine as ek sonder hulp op my knieë beland, maar o, wee! Die opstaan geskied in fases. Ek lyk soos ’n oorgewig krap op warm sand sonder ’n GPS. Ek bid deesdae sit-sit. Hy verstaan. Dis tog immers nie die posisie van jou liggaam nie, maar van jou hart. My kinders is vandag volwasse, verantwoordelike landsburgers, te danke aan ’n ma wat die Liewe Heer tot raserny gedryf het met haar knieë-werk. Ek bid nou vir die kleinkinders. Steeds met dieselfde vuur, maar die stres-gogga het my verlaat – so ook die kollageen in my knieë. Seer knieë of nie, met my God loop ek ’n bende storm – spring ek steeds oor ’n muur.

Wendy Anthonie, Beaufort-Wes

Glo (opgedra aan ’n vriendin wat ernstig siek is)
Ek weet nie waardeur jy gaan.
Ek wens ons kon verstaan.
Ek weet dis onstuimig in jou gemoed,
maar weet net dit: God ken jou goed.
Hy sal wandel saam met jou.
Jy kan vashou en Hom vertrou.
Ek weet jy is nie altyd sterk,
God bly by jou en sal nooit ophou werk.
Bid aanhou tot die Heer.
Gee Hom al die roem en eer.
Jy gaan wankel op jou weg,
maar God genees en maak alles reg.
Weet, jy is in my gebede.
Ons almal vra wat is die rede?
Maar jy moenie ophou glo.
Jou krag en genade kom van Bo.
Petro Crous, Hennenman (met kopiereg)

Foto geneem deur Sharmain Grobler, Lydenburg

Hoor ek Hom nog?

Na ’n blaaskans-veldnag tussen die berge, laai ons die bakkie. Die jakkalsgeroep in Wolwekloof het seker vroeg-vroeg boer se kind uit met aas. Ons s’n is die dorp met haar verpligtinge. ’n Visarend gee verrassend sy totsiens-kreet. Ek tuur diekant, maar gewaar niks. (Onder voëlkykers is identifikasie slegs aantekenbaar indien gesien). ’n Gewaarwording skiet my binne: “As jy My hoor is Ek daar, al sien jy My nie.

“Hy vlieg gewoonlik daardie kant,” en my man wys in die teenoorgestelde rigting.

Partykeer weet jy nie waar my Stem vandaan kom. Moenie wil soek nie. Reageer. Doen.

Ek verlaat Paradys met Hom bo my, onder my, langs my, in my; ’n Heilige Teenwoordigheid wat roep en wag vir salig is die wat glo, al sien hulle nie.

Spreek Heer. U diensmaagd luister.

Carina Smit, Oudtshoorn

Foto geneem deur Desmond Swart, Pretoria

Wat is U plan, Here?

Mens kom dikwels op ’n plek in jou lewe waar jy met verwondering kyk na jou verlede en met hoop wonder: ‘Wat is U plan, Here?’

“Hoekom moet hierdie plek waar ek my nou bevind, so onaangenaam en so onseker wees? Wat is U plan dan, Here?”

Dalk bevind jy jouself juis nou op so ’n plek. Dalk is jy in ’n posisie waar die wêreldse druk so baie van jou eis, dat jy vergeet om jou oë op God te rig.

Het jy al daaraan gedink dat die Here jou dalk in ’n situasie plaas waar jy geen ander uitweg het as om op jou knieë neer te buig voor Hom nie?

Daar is soveel beloftes in die Woord waar die Here oor en oor bewys dat Hy vir jou sal sorg. Hy het jou lewenspad dan al uitgelê nog voor jy in jou moederskoot gevorm is. Hy het jou eerste liefgehad. Waarom twyfel aan Sy liefde? God ís Liefde. Waarom dan bekommerd wees? In die Woord word ons soveel keer daaraan herinner om nie bekommerd te wees nie. Moenie na die leuens van die vyand luister nie, moenie dat die wêreld jou oë van God se beloftes af wegdraai nie.

Hoe moeilik dit mag wees, hoe seer dit mag wees en hoe sleg dit ook al vir jou op hierdie oomblik mag wees, kyk op en wéét jou hulp kom van die Here af. Hy sál vir jou sorg, Hy sal hierdie donker plek verander na iets moois. Moenie hoop verloor nie. God is jou Hoop!

Vrede sal jou oorspoel en liefde jou toevou, hou aan glo. Al lyk dinge hoe onmoontlik, vir Hom is alles moontlik. Bind die belofte in Jeremia 29:11 aan jou hart vas. God sal vir jou ’n hoopvolle toekoms gee.

Stephanie van Straten

Stuur jou brief of foto aan navrae@leef.co.za