Hartskos 2017-12-01T14:52:21+00:00

Hartskos

Lekkerder met maalvleis

Lekkerder met maalvleis Deur Christine Ferreira | Foto’s Henk Hattingh In haar jongste resepteboek, Maalvleis, deel Karen Hart nie minder nie as 130 van die lekkerste maalvleisresepte uit haar kombuis. “Ek kook op gevoel. Ek kook soos ek voel. My kombuis koester my midde-in die groot baklei teen depressie en verslawing. En die hartseer van afskeid neem. Maar wanneer ek kwaad is, vermy ek die kospotte. Uit hartseer en verlange kan daar nie tafel gedek word nie. Nie uit woede nie. “En [...]

Kom ons braai!

Hartskos Kom ons braai! Deur Christine Ferreira | Foto’s Guillaume Bosch & Minette Cilliers Jan Braai se jongste resepteboek, Shisanyama Braairesepte van Suid-Afrika is ’n versameling van sy eie, sowel as meer as 80 gunsteling Suid-Afrikaanse braairesepte, wat deur die publiek aan hom besorg is. Jan Scannell – oftewel Jan Braai – se groot passie is vleis en vleisbraai. Jan het Nasionale Braaidag eiehandig ’n jaarlikse kuier- en kosfees gemaak deur Erfenisdag nie-amptelik te herdoop tot Braaidag. Die een aktiwiteit [...]

Martelize kook!

Martelize kook! Deur Christine Ferreira | Foto’s Myburgh du Plessis Kosmaak is RSG-omroeper, Martelize Brink, se manier van ontspan. In haar nuwe kookboek, Martelize kook! Jy’s genooi deel dié talentvolle vrou nie net kos uit haar kinderdae nie, maar ook onthaalkos, kuierkos, braai-kos, soetgoed en poedings. Geliefde omroeper, Martelize Brink, het in die Paarl grootgeword en haar liefde vir kosmaak kom al van kindsbeen af. “Die Brink-gesin is obsessief oor kosmaak, dalk omdat dit so sosiaal is, of bloot omdat dit [...]