Hartskos

Boerekos met ‘n twist

Hartskos Boerekos met ’n twist Deur Christine Ferreira | Foto’s Hanneri de Wet & Myburgh du Plessis In onstuimige tye hunker ons terug na die bekende, vertroostende kos waarmee ons grootgeword het. Annnelien Pienaar bring nie net hulde aan die huiskos waarmee sy groot geword het nie, sy gee ook aan elke resep haar eie kinkel. “My ma was ’n avontuurlustige kok en met haar sterk huishoudkunde- agtergrond het sy ons etes dikwels opgekikker met die een of ander kinkel [...]

Nou gaan ons braai!

Hartskos Nou gaan ons braai! Deur Christine Ferreira | Foto’s Matthys van Lill In sy jongste boek Vuurwerke deel Jan Braai resepte, tegniek en raad vir die perfekte braai. “Hierdie boek word opgedra aan die miljoene Suid-Afrikaners wat elke jaar Nasionale Braaidag op die 24e September vier. Met Nasionale Braaidag het ons as Suid-Afrikaners ’n realistiese kans om nog in hierdie leeftyd ’n nasionale feesdag vir ons land vas te lê en in te burger. Ek glo dat so ’n [...]

Vir die liefde van reis & kook

Hartskos Vir die liefde van reis & kook Deur Christine Ferreira | Foto’s Myburgh du Plessis In haar kookboek A Bite of Latin America A Culinary Diary deel Suzie-Chatz Anderson haar liefde (en gunstelinge-resepte) vir Latyns-Amerikaanse kookkuns. Die oorsprong van hierdie kookboek lê in Suzie se liefde vir goeie kos én ’n besluit deur haar en haar man, Mike, om na baie jare van ’n ‘gewone lewe’ hul kantoorwerk te bedank en twee vliegkaartjies na Mexiko te koop. Hierdie sou [...]

Heerlike hoender!

Hartskos Heerlike hoender! Deur Christine Ferreira Foto’s Henk Hattingh In haar eerste kookboek, Toor met hoender, laat Karen Hart, die kollig op die nederige hoender val met nie minder nie as 114 heerlike hoenderresepte, van hoender vir elke dag tot uithaal en wys-geregte! “Jare gelede het ek, jonk en ongetroud, ’n woonstel gedeel met ’n vriendin wat ewe lief was vir kook en soos ek geglo het aan die genesende krag van kos. My hoender met rysgereg was altyd net [...]