“Elke ding het sy vaste tyd, elke ding in hierdie wêreld het sy tyd.” Prediker 3:1

Vanoggend is ek vroeër as gewoonlik wakker. Te vroeg om op te staan, dink ek. Ek draai om en probeer om verder te slaap, maar blý wakker. My gedagtes dwaal na die dag se take wat voorlê. Teen sesuur hoor ek my jongste agter sy lessenaar inskuif. Hy is tuis vir die kort universiteitsvakansie, net voor die eerste toetsreeks van die jaar begin. “Die kind werk hard” sê Johan later terwyl ons oggendkoffie saam drink.

Van jongs af het Christoff graag vroeg saans gaan slaap. Om soggens douvoordag wakker te word is nie vir hom moeilik of ’n straf nie. Sy ouer broer aan die ander kant kan tot watter tyd in die nag studeer of lees. ’n Lewerikie en ’n uil. “Daar is twee soorte mense as dit kom slaappatrone” vertel ’n slaapspesialis tydens ’n praatjie ’n tyd gelede oor die effek van rekenaar- en foonskerms op ons slaapgewoontes. Hiervan kan ek getuig!

Tyd, oftewel die gebrek daaraan, is deesdae op almal se lippe. Ook hoe vinnig die tyd vlieg! “Ons almal kry 24 uur elke dag – van die direkteur van die maatskappy tot die bode,” het ’n oud-kollega altyd gesê. “Hoe jy daarmee te werk gaan, is jou verantwoordelikheid.”

Om in die oomblik te wees, oftwel ‘mindfulness’ is ook ’n term wat deesdae wyd en syd oor gesels word. Ons word aangemoedig om bewustelik te leef om sodoende ons lewensgehalte, ervaringe en selfs verhoudings te verbeter, sê die kenners.

Die Woord praat ook met ons oor tyd. Die bekende Skrifgedeelte uit Prediker 3 omskryf die verloop van tyd en die gebeure en seisoene in ons lewens en kom tot die slotsom: “God het elke ding gemaak dat dit pas in ’n bepaalde tyd.” Prediker 3:11

Dan volg dié vertroostende woorde in vers 14: “Ek het tot die insig gekom dat wat God doen, blywend is, jy kan daar niks byvoeg nie en jy kan daar niks van wegneem nie.”

Vandag gee ek my tyd wéér oor in God se hande. Ek wil in pas met Hom lewe…

Mag ek en jy elke kosbare oomblik wat aan ons geskenk is, gebruik tot Sy eer totdat die volgende aanlynuitgawe van Lééf met hart & siel op 1 Mei 2019 hier by www.leef.co.za verskyn.

Christine Ferreira

Redakteur

2019-03-31T10:49:13+00:00