‘Hy gaan die woestyngedeeltes maak soos Eden, die barre wêreld soos die tuin van die Here.’ Jesaja 51:3

Oor ’n week vertrek ons Israel toe. Dit sal my agtste besoek aan die Heilige land wees en die sewende keer dat ek en my man , Johan, saam met skrywer Marzanne Leroux-Van der Boon ’n toergroep daarheen vergesel. Dié keer val die vertrek saam met spertye wat saamloop en my aandag bo alles verg. Die dae, nou propvol verpligtinge, glip vinnig verby en ek smag ’n tydjie om ook mý hart op die besoek te rig. So tussendeur alles raak ek stilletjies opgewonde oor die vooruitsig om weer in die strate van Jerusalem te stap en voor die Klaagmuur my hart te kan uitstort voor Hom wat die Ewige Stad Sy woonplek noem.

Ek dink veral aan die eerste keer dat ons Israel in die lente besoek het. ’n Week voor ons vertrek, lê Jerusalem daardie jaar onverwags toe onder die sneeu. Ek moes in my tas inderhaas plek maak vir ’n warm baadjie, mus en stewels, maar het steeds bly hoop op goeie weer. Ek het daarna uitgesien om die amandelbome waaroor daar in Jeremia 1:11 geskryf word, vir die eerste keer self in Jerusalem te sien bot.

Sommer die eerste dag in Sesarea het viooltjies weerbarstig tussen die growwe klip geblom. ’n Groot ou vyeboom tussen die ruïnes van Herodus se paleis was vol aan die bot, oortek met vruggies en nuwe blare. Galilea was groen en oortrek met veldblomme. Rooi papawers en geel mosterdblomme het geil tussen groen koring geblom. By die oorsprong van die Jordaan, hoog in die Libanon-gebergte, het dit geborrel en gebruis van lewe.

Maar dis die prentjie van die woestyn wat ek vir altyd met my sal saamdra. Die stuk aarde wat ek nog net dor en kaal gesien het, het nou groen en toe onder die veldblomme voor ons uitgestrek.

Met een oogopslag het die eeue-oue beloftes van God se sorg en liefde weer diep in my binneste kom lê. “Nou gaan die Here Hom oor Sion ontferm … Hy gaan die woestyngedeeltes maak soos Eden, die barre wêreld soos die tuin van die Here. Daar sal vreugde en blydskap in Sion wees, daar sal gedank en gesing word.” (Jesaja 51:3)

Vandag maak ek die woorde van die profete van ouds van vooraf weer my eie. Want ek het die woestyn sien blom!

Mag elke woestynkol ook in jou lewe onder die Vader se getroue sorg blom tot die volgende aanlyn-uitgawe van Lééf met hart & siel op 1 April beskikbaar is.

Christine Ferreira

Redakteur

2018-03-01T09:14:53+00:00