Lééf mooi

Maskermooi

Deur Christine Ferreira | Foto Hanneri de Wet

Gee jou vel nuwe lewe met ’n masker wat reinig of voed.

’n Masker is ’n spesiale skoonheidsbederf. Die gebruik van maskers om die vel mooier te laat lyk is so oud soos die mensdom self. Die antieke Egiptenare het fyngemaalde gort en sesamsaad aan die gesig gesmeer, terwyl gemaalde puimsteen reeds duisend jaar voor Christus deur die Assiriërs en Egiptenare gebruik is om die vel te versag. Maskers is ’n belangrike deel van jou skoonheidsroetine. Dit voorsien die vel van ekstra voeding en is een van die beste maniere om die vel te diepreinig en selfs te vernuwe. Baie skoonheidskenners glo dis juis maskers wat ’n verskil aan die voorkoms van jou vel maak. Jy kan jou masker afwissel of selfs op een slag met ’n tweede masker kombineer – ’n vogmasker op die wange en ’n suiwerende masker op die neus, ken en voorkop. Jy behoort twee tot drie keer per week ’n masker te gebruik.

’n Roommasker is geskik vir ’n droë vel, terwyl ’n kleimasker help om ’n olierige vel effe uit te droog en te suiwer.

’n Masker vir elke behoefte

Die keuse van masker is joune, want daar is vandag meer maskers as ooit verkrygbaar. Maar kies een volgens jou vel se behoeftes, anders sal jy gewis teleurgesteld wees met die resultate. Die meeste maskers is nietemin spesiaal geformuleer om veeldoelig te wees, ’n suiwerende masker reinig nie net nie, maar kan ook byvoorbeeld die vel verferm en selfs sirkulasie verbeter. Dit is die vaskulêre netwerk in die dermis wat op ’n masker reageer. Die aktiewe bestanddele word gebruik om bloedsomloop te stimuleer en selaktiwiteit te bevorder. In ’n skoonheidsalon is maskers ’n noodsaaklike deel van elke gesigsbehandeling en dikwels word meer as een masker gebruik. Die skoonheidsterapeut sal die masker kies wat jou vel nodig het.

Onthou, daar is ’n masker vir elk van jou vel se behoeftes. ’n Roommasker is geskik vir ’n droë vel, terwyl ’n kleimasker help om ’n olierige vel effe uit te droog en te suiwer. Kleimaskers is algemeen bekend. Dié soort maskers het ’n kleibasis wat olie absorbeer en help om onsuiwerhede uit die porieë te lig. Dit bevat dikwels ’n bestanddeel soos salisielsuur, wat help om die olieproduksie deur die oliekliertjies te verminder.

As jou vel ontwater of baie droog is, sal jy dadelik die voordelige uitwerking van ’n bevogtigende masker sien. Vogmaskers is spesiaal geformuleer om die vel ’n goeie dosis vog binne minute te gee. Die maskers is gewoonlik romerig van tekstuur en bevat bestanddele soos kollageen, silikoon en liposome met noodsaaklike vetsure, wat die vel help om sy natuurlike vermoë om vog te behou verbeter. ’n Vel wat die sigbare tekens van veroudering wys, vind veral baat by die gereelde gebruik van ’n masker. ’n Verfermende masker help om die vel saam te trek en te lig en bevat spesifieke bestanddele wat die vloei van bloed na die oppervlak van die vel bevorder. Die vog wat in die boonste vellae versamel, laat die vel plomper en jonger lyk en sorg dat fyn lyntjies tydelik verdwyn.

Om te probeer

Avéne Gentle Purifying Scrub for sensitive skin. R219,95.

Oolala Collection Collodial Silt Ultra Mud Mask. R198.

Clarins SOS Comfort Nourishing Balm Mask. R515.

Placecol Clearing Scrub Mask Purifying Clay Exfoliant. R285.

Hannon Rehydrating Moisture Mask For Dry and Dehydrated Skin. R275.

Crabtree & Evelyn La Source Miracle Moisturising Hand Scrub. R380.

2018-02-28T21:32:36+00:00