“Die Here, die Almagtige, is by ons, die God van Jakob is vir ons ’n beskutting.” Psalm 46:12

In die bome koer die voëls al van vroegdag af. Vanoggend sit ek reeds vroeg agter my rekenaar. Buite hoor ek die tortelduiwe se sussende geroep en as ek van die rekenaarklawers opkyk, sien ek hoe die son yl liggeel patrone oor die vertrek gooi soos die dag begin breek. Die honde lê in ’n diep beswyming by my voete, asof hulle nie pas die ganse nag geslaap het nie.

Die huis is stil. Johan het vertrek op ’n retreat saam met kollegas en die seuns is al weke lank nie meer hier nie. My jongste is terug universiteit toe en ons oudste na die Nood-Kaap waar hy nou as jong dokter werk.

Die jaar het op ’n drafstap begin en tel boonop net spoed op. Terwyl die Rand versterk en dit blyk of die politieke uitsig aan die verbeter is, plaas die waternood in die Kaap ’n demper op almal se gemoed.

Vanjaar anker ek my dae en vooruitsigte in die woorde van Psalm 46. “God is vir ons ’n toevlug.” “’n Lied op die wysie van jong vroue.”

“God is vir ons ’n toevlug en ’n beskerming: Hy was nog altyd bereid om ons te help in nood. Daarom is ons nie bang nie, al gee die aarde pad, al skuif die berge tot in die dieptes van die see … ” lees die openingsteks.

“Oor die strome van die rivier is daar blydskap in die Godstad in die heilige woning van die Allerhoogste. God is daar (daar binne-in); die stad sal nie wankel nie.” (vers 5)

En dan, “Bedaar en erken dat Ek God is, hoog bo die nasies, hoog bo die aarde.” (vers 11)

Met dié woorde diep in my hart gebêre sien ek opnuut die mooi om my raak. Die krismisrose wat oral blom, die blou van die somerlug. Die lekkerte van ’n onverwagse kuier om die mooi gedekte tafel van ’n vriendin. ’n Reënbui oor die dor aarde. Die kleur van die hemel as die son sak in die verte.

By tye voel ek steeds oorweldig deur die lewe se eise en ontwyk die vrede my. Maar dis dan wat ek aan God vasgryp, nes Hy ons uitnooi om te doen en bedaar die storms om my omdat ek wéét Hy is by my.

Mag God jou toevlug en jou vrede wees tot die volgende aanlyn-uitgawe van Lééf met hart & siel op 1 Maart beskikbaar is.

Christine Ferreira

Redakteur

2018-02-01T10:19:43+00:00