“Hulle is die loot wat ek self geplant het, die werk van my hande om my roem te vermeerder.” Jesaja 60:21

As ek deur my kantoorvenster kyk hang die takke van die eik in die hoek van die tuin swaar van die blare. Die vyeboompie wat Johan in ’n pot by die voordeur geplant het het onverwags dié week begin vrug dra. Nie minder nie as tien klein ronde vytjies. Nie een van ons het gedink dat die boom ooit sou vrug dra nie. Wys jou net. Nie eens die beperkte ruimte van die pot kon keer dat die boom nou oortrek is met vrugte nie.

Die einde van ’n ongewone jaar vol verandering en groei is in sig en ek droom al oor ons tyd by die see. Oor die hoë duine en die diepblou lug. Oor die boeke wat ek gaan lees. Maar daar is nog heelwat take wat eers afgehandel moet word voor die vakansie aanbreek. Bo en behalwe werk en spertye, verlaat ons oudste vroeg in die nuwe jaar die nes en is daar heelwat voorbereidings wat ook hiervoor getref moet word.

Vir nou fokus ek op dit wat elke dag gedoen moet word. Die lang doenlysie wil-wil my rustigheid steel, maar dan onthou ek God se goedheid en die lesse wat ek die afgelope jaar geleer het:

  • God se genade is groot. Hy voorsien op maniere waaraan ons nie eens kan dink nie.
  • Vir elke enkele stukkie kritiek is daar 50 keer meer boodskappe van seën en aanmoediging.
  • Sonder die lojale liefde en opoffering van ander, sou ek die dié jaar maar min kon verrig.
  • ’n Mens is nooit te oud om iets nuuts te leer nie! Selfs ék kon my vrees vir tegnologie oorwin.
  • Nuwe moontlikhede wag om ontgin te word. Stem jou hart in om die sagte fluistering van die Gees te hoor.
  • Daar lê groot krag in ’n rustige gees.
  • Doen wat jy moet en Hy sal sorg vir die res.
  • God is getrou.
  • ’n Bietjie sonskyn is goed vir siel en lyf. Ruik die rose. Maak méér tyd vir rus. Die werk sal wel klaarkom.

Mag die Vader die werk van jou hande seën. Mag jy rus in die wete dat Hy in beheer is. Ek wens jou en jou geliefdes ’n Kerstyd vol vrede toe en mag die nuwe jaar vir jou en jou mense goeie dinge uit die Vader se hand bring.

Seënwense tot die volgende aanlyn-uitgawe van Lééf met hart & siel op 1 Februarie beskikbaar is.

Christine Ferreira

Redakteur

2017-12-01T11:29:27+00:00